Műgyanta, kétkomponensű, 200+90 gr

Műgyanta, kétkomponensű, 200+90 gr
Kétkomponensű epoxi gyanta ékszerkészítéshez, bevonatok öntéséhez, 200+90 g, Lauriz'Art Resin Quick

A LAURIZ’ART RESIN QUICK egy gyors kötési idejű (12-24 óra), víztiszta, UV-stabilizált öntőgyanta, hobbi műgyanta, amely főként kisebb/vékonyabb öntvények készítésére alkalmas. Kiválóan használható fához, így epoxi-fa műgyanta ékszerek, dísztárgyak készíthetők ezen termék használatával. A kötési idő alatt a levegőbuborékok eltávoznak, így egy gyönyörű, buborékmentes, víztiszta öntvény készíthető a LAURIZ' ART epoxi gyanta használatával.

Keverési arány tömegre (g) 100:45
Keverési arány térfogatra (ml) 2:1
Öntési vastagság max. 10 mm
Fazékidő, 100 g, 25oC 30-45 perc
Gélidő, 100 ml, 25oC 50-70 perc
Kötési idő, formából bontható, 25oC 18-24 óra
Keménység teljes kötés után (7 nap) shore D 75-80
A Shore érték egy nemzetközi mérőszám, amely a termék felületi keménységére utal. Shore A-val a puhább, gumiszerű anyagokat jellemezük, míg a Shore D-t a keményebb anyagokra használjuk. Nem szabad a karcállósággal összekeverni!

A műgyantát színezhetjük a transzparens színezők mellett színező pasztával, effekt pigmentekkel, vagy ezek bármilyen kombinációjával.

200+90 g

A munkálatok megkezdése előtt minden esetben figyelmesen olvassa el a termék mellé kapott műszaki leírást!

A rosszul összekevert műgyanta miatt keletkezett öntési hibákért felelősséget nem áll módunkban vállalni!

A tömegre kimért 100:45 arányt már kis súlyt (1 g) is mérni képes mérlegen mérjük ki, míg a 2:1 arányú térfogat mérésére patikákban kapható eldobható fecskendő használatát javasoljuk.
(Környezetkímélő megoldás, ha 2 fecskendőt használunk. Az egyiket az A, a másikat a B komponens mérésére. Így nem kell kidobni mert nem köt bele az anyag, és eltehetjük későbbi használatra.)

A helyes bekeverés:
A sikeres projekt érdekében mindig a megadott tömegre vagy térfogatra vonatkozó keverési arány szerinti mennyiségben mérje ki pontosan a komponenseket, majd tökéletesen homogenizálja, keverje legalább 2-3 percig egy tiszta keverőedényben ügyelve arra, hogy az edény falánál és az aljánál a hajlatokban se maradjon el a keverés! A tökéletes keverés után öntse át egy másik keverőedénybe és még egyszer alaposan keverje össze.
Ezzel elkerülhető, hogy nem megfelelően összekevert rendszerrel dolgozunk és gumis vagy ragacsos maradjon a bevonat/öntvény.


Fontos megjegyzés:

A keverési arány be nem tartása nem kívánt ragacsos, gumis állapothoz vezet!
Több B komponens adagolásával nem gyorsítható a termék, míg kevesebb B komponens adagolásával nem lassítható a kötési idő!!!
A megfelelő homogén keverék elkészítése is fontos a megfelelő eredményhez!
Ha nem keveredik el tökéletesen az A és B komponens egymással, akkor a kötési folyamat végén ragacsos, meg nem kötött részek maradhatnak a felületen.
A bekevert anyagot a felhasználhatósági időn belül fel kell dolgozni, mivel a keverés pillanatától kezdve az A és B komponens reakcióba lép egymással.
100 g bekevert rendszer fazékideje kb. 30-40 perc. 100 grammnál nagyobb keverék fazékideje jelentősen lecsökken. Ez azt jelenti, hogy ha tömegben van az anyag akkor a felhasználhatósági idő jelentősen lecsökken, ezért keverés után a bekevert rendszert mihamarabb a felületen szét kell oszlatni egyenletesen, így marad elegendő idő a kreatív alkotásra.
A kötési reakció előrehaladtával a gélesedési folyamat elindul, ekkor már ne dolgozzon a keverékkel, mert nem tud a formában a keverék egyenletesen, buborékmentesen elterülni.
Nagyobb mennyiségben bekevert anyagot SOHA nem hagyjon tömegben, mert a kötési folyamat egy hőtermelődéssel járó folyamat, amely a reakciót gyorsítja!
Extrém esetben elfüstöl a keverék!
A sikeres projekt érdekében, mindig az adott kreatív alkotáshoz megfelelő epoxi rendszert válasszon.
Bevonatok, vékonyabb (1 cm alatti) öntésekhez a LAURIZ’ART RESIN QUICK termék alkalmas.
Vastagabb öntéseket a LAURIZ’ART RESIN QUICK műgyantával több részletben dolgozva, rétegenként tud elérni. (1-5 cm vastagság öntésére a LAURIZ’ART RESIN SLOW alkalmas)
7 790 Ft
Egységár: 27 Ft/gramm
csomag
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Adatok
Vélemények
Adatok
Méret
200+90 gr
Származási hely
EU
Kiszerelés
2 darab/csomag
Legkisebb rendelhető mennyiség
1 csomag
A vásárlás után járó pontok
390 Ft
Vélemények
Webáruház készítés
unicreditbank_hu